Duh Ekstaze na "rols-rojsu" već 100 godina

Bez autora
Feb 08 2011

"Rols-rojs" (Rolls-Royce) je defileom oldtajmera centralnim ulicama Londona, obeležio sto godina svog zaštitnog znaka - Duh Ekstaze (Spirit of Ecstasy). Čuvena dama u poletu je simbol ovog prestižnog britanskog brenda, za kojim čežnjivo uzdišu mnogi.Za samom Ekstazi, nesrećno je uzdisao Čarls Stjuart Rols, koji je zajedno sa Henrijem Rojsom osnovao kompaniju "Rols-rojs". Reč je o Čarlsovoj sekretarici, navodno i tajnoj ljubavnici u koju je godinama bio zaljubljen.

Duh Ekstaze na "rols-rojsu" već 100 godina"Rols-rojs" (Rolls-Royce) je defileom oldtajmera centralnim ulicama Londona, obeležio sto godina svog zaštitnog znaka - Duh Ekstaze (Spirit of Ecstasy).

Čuvena dama u poletu je simbol ovog prestižnog britanskog brenda, za kojim čežnjivo uzdišu mnogi. Za samom Ekstazi, nesrećno je uzdisao Čarls Stjuart Rols, koji je zajedno sa Henrijem Rojsom osnovao kompaniju "Rols-rojs".

Reč je o Čarlsovoj sekretarici, navodno i tajnoj ljubavnici u koju je godinama bio zaljubljen. Zvala se Eleonora Tornton, koja je preminula 1915. na putu za Indiju.

Njeno telo i lik ovekovečeni su 1911. godine, od strane dizajnera Čarlsa Sajksa, a zaljubljenici u "Rols-rojs" modele dive se Duh Ekstaze ravno sto godina.

Fatalna lepotica mamile je uzdahe i ovog vikenda u Londonu, na defileu oldtajmera koji je organozovan u njenu čast.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik